stukjes enzo

Feitjes over mij

Ik loop graag op blote voeten. Ik ben een gepassioneerde thuiskok. En reis verslaafde. Een ideale dag voor mij zou bestaan uit een 10 km hardlooprondje, een goede ochtend koffie-en-croissant met uitzicht, nude lippenstift en een witte zomer jurk, zittend in de zon mijn boek lezen, mooie foto’s met mijn goede camera maken en een lichte Italiaanse lunch, wat stukjes schrijven en wat dagdromen. Om in de avond met vrienden heerlijk uit eten te gaan, met fijne wijnen en goede gesprekken. Om daarna nog ergens te gaan dansen. Mijn favoriete stad is Amsterdam. En Kaapstad. Oké, beiden. In een ideale wereld zou ik een half jaar in iedere stad wonen. Uiteraard allebei tijdens de lente en zomer: mijn favoriete seizoenen. Je kunt me wakker maken voor oesters, een Afrikaanse ochtend safari, zwemmen in een heldere zee, een heel goede grap, warme kaneelbroodjes en een mooie zonsopkomst. Naast het feit dat ik slightly food obsessed ben, houd ik van fietsen, hiken, rennen, dansen en skiën. Ik ben best wel ongeduldig aangelegd en raak compleet gefrustreerd wanneer elektronica niet doet wat het zou moeten doen. Ondanks ik houd van luxe hotelkamers en fris wit bed linnen, kan ik ook genieten van het vrije gevoel van kamperen, ergens op een mooie plek in de natuur, wakker worden in een tentje. Van een goede serie, film of boek kan ik blij worden, met name op regenachtige dagen. Ik gebruik Google, Wikipedia en Youtube dagelijks (en vaak ’s nachts, als ik eigenlijk zou moeten slapen..) om dingen op te zoeken die ik niet weet, en wil weten. Het organiseren van kook- en eetfeestjes met vrienden is een van de leukste dingen die ik kan bedenken. Mijn food cravings lijstje is lang en bevat onder andere oesters, paddenstoelen risotto, Zwitserse chocolade, alle soorten Indiase curry, lamskoteletten van de braai, frisse groene zomersalades, Madeleines, zuurkool met spek, worst en mosterd (op een koude winterdag, zo lekker!), witte asperges, pittige Zuid-Afrikaanse biltong, peri peri garnalen, een zacht gekookt eitje met zout, frambozen, mosselen, artisjokken, pannenkoeken, Pasta alla Puttanesca, vanille roomijs en stinkende rijpe Franse kaasjes. Qua drankjes kan ik korter van stof zijn. Ik drink alleen water, wijn, koffie, thee en soms een gin & tonic of een glaasje limoncello. Ik lees alles wat leesbaar is: van tijdschriften en boeken tot kranten, weekendbijlagen, blogs, zelfs ziektebrochures in de wachtkamer van de dokter. Ik kijk eigenlijk geen televisie, met uitzondering van het nieuws, een kookprogramma of sport. Vooral tennis vind ik leuk om te zien, als er een Grand Slam toernooi is en Federer speelt ben ik hooked. Ik probeerde ooit Rugby en Cricket te volgen op tv, aangezien dat nogal belangrijk was – volgens mijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Maar ik begrijp nog steeds geen snars van de regels, dus daar ben ik maar mee gestopt. Ik ben niet altijd zo gek geweest op lekker eten als ik nu ben. Als kind was ik behoorlijk eenkennig en lastig. Ik ben best klein, maar 1.63 meter. Ik drink melk graag direct uit het pak: ranzig en niet bepaald charmant, I know. Ik drink vrijwel nooit bier, al vind ik na het wielrennen een weizen best lekker! Plettenberg Bay, Kruger National Park, Paternoster, Umhlanga, Franschhoek, Cape Town en Greyton zijn mijn favoriete plekken in Zuid-Afrika. Als ik ’s ochtends wakker word denk ik vaak eerst aan wat ik die dag wil eten (erg, ik weet het!) Parijs, Amsterdam, Londen, het platteland van Frankrijk, Berlijn en Valencia zijn favoriete plekken (buiten Afrika) van mij. Cambodja, New York en Japan horen onder andere tot de lijst met wereldbestemmingen die ik graag wil ontdekken. Ik geniet niet heel erg van kappersbezoeken, pedicure, gezichtsbehandelingen, urenlang winkelen en andere typische vrouwendingen. Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk bij te houden, er een beetje leuk uit te zien, maar zie dit meer als het nodige groot-onderhoud, dan dat ik er écht van geniet. Veel liever ga ik lekker lunchen of fietsen. Mijn favoriete bordspel is Kolonisten van Catan. Ik kan alleen niet tegen m’n verlies. Met mijn blog Eat Well Travel Often hoop ik je te inspireren om met passie en plezier te leven, eten, reizen, genieten en te ondernemen!

Kus!

Aukje

img_0110

 

img_0111img_0114img_0113

 

 

You Might Also Like