stukjes enzo

Dagboek van een geheelonthouder – Week 5

Oktober 2018 is de eerste maand sinds jaren dat ik niet drink. Geen alcohol dan hè, want een hele maand geen water drinken lijkt me bijzonder onverstandig. Stoptober: De Grote Drooglegging, is mijn challenge, en hier kun je lezen waarom. Er zijn er inmiddels 5, of eigenlijk vier-en-half weken voorbij en het is dus november! De challenge is voorbij. Voor de volledigheid zal ik je mijn laatste drie dagen van oktober niet onthouden.

Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij

Maandag 29 oktober

Goede morgen! A brand new week. Ik sta op en maak kruidenthee voor mezelf. Ik ga een uurtje sporten en vervloek mezelf dat ik tijdens het korte fietstochtje naar de sportschool geen handschoenen aan heb getrokken. Brrr, wat is het opeens koud buiten (zie mijn verbaasde bibberige hoofd op de foto). Van geen jas naar winterjas, die overgang vind ik pittig. Het lijkt alsof we dit jaar een tussenseizoen overslaan. Ik lunch met een restje cassoulet (jammie) en studeer wat. Dan ga ik aan het werk bij de Klepel. Dit keer fiets ik wel met handschoenen door de stad. Omdat er een zieke collega is (het heerst écht jongens) staan we maar met zijn tweetjes dus het is even doorpezen maar ondanks dat gaat het goed. Aardige gasten, een zalig menu weer van Pieter (vooraf zalm op z’n harings, dus rauw met zoetzuur, als hoofdgerecht Confit de Canard met aardappelmousseline, zuurkool en beurre blanc) en na de lekkere blauwe bessen-frangipane taart van Willemijn. Maar eerst eten we zelf, kabeljauw uit de oven met prei en een griesmeel soufflé. Super lekker. Na een avondje hard werken vergeet ik mijn telefoon en kom daar pas achter als ik thuis ben. Nou ja, lekker rustig. Ik haal hem morgen wel op!

Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij

Dinsdag 30 oktober

Good morning! Een kort mailtje van De Klepel bevestigt dat ik inderdaad mijn telefoon heb laten liggen op werk. Prima. Dan is ‘ie in ieder geval terecht. Ik beloof mezelf plechtig dat ik binnen nu en een week: 1. een back up maak 2. ‘Find my phone’ aanzet en 3. minder digibeet word en eens advies ga vragen aan een prof die me uitlegt hoe je op simpele wijze iedere dag automatisch je foto’s, bestanden etc. veiligstelt. Ik heb Dropbox hoor, en iCloud, maar mijn foto’s staan vooralsnog niet in de cloud, het scheelt me waarschijnlijk ook een hoop tijd met uploaden en in gebruik nemen van beeldmateriaal als ik op mijn laptop aan iets werk. Ik ben zo een oen jongens, in dit soort dingen. Het interesseert me ook gewoon niet, maar ik weet dat het me zeeën van tijd en meer relaxtheid oplevert als ik me er eens écht goed in verdiep. In het geval dat je telefoon gestolen wordt, kwijt raakt of je hem laat zwemmen/stuiteren is er dan om precies te zijn helemaal niets aan de hand. Ja, het kost je geld, je moet een nieuwe kopen. Maar verder heb je geen stress. Na een beetje een onproductieve dag omdat ik niet lekker met mezelf ga vandaag, ga ik aan het werk bij 212 en dat maakt een hoop goed. We verkopen twee pareltjes uit de wijnkelder: een Bâtard-Montrachet van Fleurot-Larose en jawel – een wijn van de mooiste, meest exclusieve wijngaard ter wereld: de Corton van Domaine de la Romanée-Conti, 2009. Wow! Dit is speciaal. Ik krijg van de gasten een proefglas, hoe lief is dat precies? Heel lief. Een wijn als deze spuug je niet uit dus ik slik 2 slokjes door. Er zijn grenzen hè aan stoptober! Ik ben rond één uur klaar met werken en ga meteen naar huis. Ik heb geen moeite met niet drinken vandaag.

Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij
Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij
Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij
Dagboek van een geheelonthouder Week 4,5 en eindconclusie, stootober, de Grote Drooglegging, AWsomm, geen alcohol, alcoholvrij

Woensdag 31 oktober

Goede morgen! Wat een mooie dag vandaag: ten eerste schijnt de zon en ten tweede is het laatste dag van oktober, mijn maand alcoholvrij challenge zit er bijna op! Hoezee! Ik ren een rondje, krijg de definitieve versie van mijn nieuwe logo opgestuurd en maak een lekker maaltje voor mezelf: spruitjes, aardappel, en stukjes slavink. Niet erg creatief en fotogeniek, maar zo nu en dan is een AVG’tje best lekker, al bak ik het geheel wel op met wat knoflook en een sjalot, beetje kruiden erdoor en een berg Parmezaanse kaas erover. Lekker! Verder studeer en werk ik vandaag en is er weinig meer over te vertellen. Ik ga op tijd slapen en verheug me op morgen: 1 november!

alcoholvrij, AWsomm, AWsomm proeft, dagboek van een geheelonthouder, De Grote Drooglegging, Eat Well Travel Often, geheelonthouding, stoptober, wijnmeisje

Donderdag 1 november

Yes, er mag weer gedronken worden! Ik zit vandaag vrijwel de hele dag in de auto (lees: file) want er staat een afspraak in Zeeuws-Vlaanderen op het programma, die erg leuk en inspirerend is overigens! ’s Avonds na de helse avondspits die in de boeken gaat als ‘ergste ooit’ ben ik toe aan een glas en dat doe ik dan ook bij het leuke nieuwe Italiaanse restaurant Ceconni’s aan de Spuistraat. Spaghetti met kreeft, veal Milanese en melanzane passeren de revue en natuurlijk vraagt dat om wijn. Gavi di Gavi is mijn eerste glas wijn na een maand alcoholvrij, heerlijk! Gevolgd door een glas Barbera d’Asti. Piemonte it is vanavond! Cheers! Als ik dit schrijf is het 2 november en heb ik serieus een licht katertje. Van die drie glazen wijn en één negroni? Jep, ik denk dat mijn inmiddels niet meer zo getrainde lever last heeft van opstart-problemen. Haha. Dat was ‘m. Mijn eindconclusie lees je in deze aparte blog post.

You Might Also Like