kook & wijn

Een soort van pisto manchego

Heb je net als ik altijd wel eieren, cherry tomaatjes, kruiden, een ui, knoflook, chili en wat gedroogde ham of chorizo liggen? Dan hoef je niet te verhongeren want dan is er altijd nog dit gerecht: een mix van pisto manchego, shakshuka en ratatouille. Als je ook nog eens een kleine courgette en paprika in huis hebt, maak je er echt een feestje van. Het ideale gezonde solo maaltje en natuurlijk uit mijn Solo Food bijbel van Janneke Vreugdenhil.

IMG_3416

Toegegeven: Niet het meest sexy aanbeeld. Maar geloof me: deste lekkerder.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

olijfolie
1 kleine ui (of een halve grote), gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 chilipeper, fijngesneden
een halve rode puntpaprika, in repen
4 plakjes serranoham of chorizo, gesnipperd
1/2 courgette, in halve maantjes
10 kerstomaatjes, gehalveerd
2 eieren
een paar blaadjes verse basilicum of bladpeterselie (of wanneer je kruiden er zoals bij mij verschrompeld bij hangen: een snuif gedroogde oregano!)
stoer brood als zuurdesem of volkoren (tip van Flip: altijd lekker landbrood in de vriezer)

Zo maak je het

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en een snuf zout toe en bak 2 minuten op hoog vuur tot de ui een beetje begint te kleuren. Voeg de paprika, knoflook, chili toe en bak 2 minuten mee. Voeg de ham of chorizo toe en bak een minuutje mee. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten. Tot slot mogen de tomaatjes erbij en bak 2 minuten.
Maak wat ruimte in het midden van het groentemengsel en breek hierboven de eieren. Laat in 2-3 minuten stollen. Bestrooi het gerecht met een beetje zout en (veel) versgemalen zwarte peper en tot slot met een van de kruiden (ik heb gedroogde oregano gebruikt). Serveer met een plak stoer brood.

In het glas

Bij dit gerecht kan van alles in het glas. Doe waar je zin in hebt. Ik dronk er een rode Santenay (pinot noir, Cote d’Or) bij. Lekker verleidelijk en geurig, maar niet te zwaar.

Dit recept komt uit mijn favoriete kookboekje
Solo Food van Janneke Vreugenhil. 
De foto’s zijn van mij.

Meer volgen van mijn eet- en wijnavonturen? Volg me dan op Instagram of like me op Facebook.

You Might Also Like