kook & wijn

Frisse voorjaarssalade met halloumi

Is het geen plaatje, dit kleurrijk geheel: een frisse voorjaarssalade met gegrilde halloumi, sinaasappel, radijs, pecannoten, kiemgroente en eetbare bloemen? Ik vind het er heel gezellig en vrolijk uitzien. En belangrijker, het smaakte fantastisch. Vandaag deel ik het recept met je!

Ingrediënten

voor 4 personen

4 el azijn
180 ml olie
2 tl mosterd
2 tl honing
zout en peper
200 gram halloumi (in plakjes)
200 gram gemengde sla (ik gebruikte een mix met lekker veel veldsla)
2 sinaasappels (in partjes)
8 radijsjes (in zeer dunne plakjes)
75 gram pecannoten (grof gehakt)
15 gram pittige kiemgroente*
evt. eetbare bloemen*

*de kiemgroente vond ik gewoon bij Albert Heijn, maar voor de eetbare bloemen moest ik meer mijn best doen. Ik vond ze op de Albert Cuyp, bij kraam De Versmarkt. Online kun je ze ook vaak bestellen (zoals hier)

Zo maak je het

Meng voor de vinaigrette de azijn met de mosterd. Voeg de olie in een dun straaltje al roerend toe. Roer de honing erdoor en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.

Verwarm de grillpan op hoog vuur. Leg de plakjes halloumi in de pan en grill ze 2 minuten aan elke kant tot de kaas mooi bruin kleurt.

Meng de sla, sinaasappelpartjes en de radijs in een saladeschaal. Verdeel de halloumi over de salade. Bestrooi met de pecannoten, de kiemgroente en de eetbare bloemen. Serveer met de vinaigrette.

Bon Appétit!

Wijntip

Kies een lichte, zalmkleurige (niet rode!) rosé uit de Provence, bijvoorbeeld Domaine Ott of Miraval. Wil je een iets vriendelijker geprijsde wijn drinken? Ga dan voor Domaine Saint Ser, of een andere wijn uit Côtes de Provence. Zo lang de wijn maar zeer licht is van kleur en grotendeels gemaakt is van de druiven cinsault, grènache, syrah en soms een beetje mourvèrdre zit je goed.

frisse voorjaarssalade met halloumi

Ik maakte dit recept na uit
het tijdschrift van Fonq.
De foto’s zijn van mij, gemaakt
met een Canon EOS M camera

Blijf je graag op de hoogte van mijn eet, kook, woon en lifestyle artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

You Might Also Like