stukjes enzo

10 dingen waar ik naar uitkijk als ‘alles weer normaal is’

Een jaar, twee maanden en wat dagen. Dat is inmiddels de teller sinds ons land met corona maatregelen te maken heeft. En dat is lang. Ik ben er, eerlijk is eerlijk, gewend aan geraakt veel thuis te zijn, vanuit huis een hele nieuwe way of living and working gecreëerd te hebben en zo mijn dagen, weken en maanden in te vullen. Gaat prima. Ik ben nu eenmaal iemand die makkelijk gedijt en zich aanpast aan de situatie. Bovendien kan ik goed alleen zijn. Dat is fijn en vooral handig nu.

Maar daardoor zou ik bijna vergeten hoe het vroeger was. Toen alles nog normaal was. Ik heb tien punten opgeschreven waar ik naar uitkijk weer te doen, ervaren, ondernemen of van de genieten als het weer mag.

1. Mijn ouders knuffelen
Och, die lieve oudertjes van me. Ik heb ze weinig gezien het afgelopen jaar. Mijn vader heeft helemaal aan het begin al Corona gehad en zo nu en dan een elleboog of aai over de bol kan ik van hem wel verwachten. Maar mijn moeder is strenger, werkt bovendien in de gehandicaptenzorg én heeft een ijzeren discipline waar 90% van onze landgenoten van zouden kunnen leren. Dus die heb ik lang helemaal niet gezien, nóg langer niet geknuffeld. En dat is stóm.

2. Let’s go out
Jaaaa, uit eten gaan met een groep van minimaal 6 personen binnen in een restaurant zonder tijdslot en zonder 1,5 meter afstand tot de buren. Ik kijk reikhalzend uit naar die kleine restaurantjes in het centrum waar je bijna op schoot bij de buren zit. Love. It.

3. Werken bij De Klepel
In deze zelfde categorie: werken ín zo’n klein charmant restaurantje met Franse topwijnkaart en Franse top bistro keuken: Café De Klepel. Aangezien het terras van De Klepel welgeteld 4 tafeltjes-voor-twee telt én ik nog druk ben met mijn online wijncursussen heb ik nog niet in de horeca gewerkt sinds de heropening van de terrassen. Maar ik heb er enorm veel zin in weer aan de slag te gaan, gasten in real life in de watten te leggen en niet alleen online. Bovendien: collega’s! Ook lang niet gehad en toch gezelliger dan alles alleen.

4. Holiday!
Op vakantie gaan. Gewoon, wat spullen in de auto gooien, de koelkast leegmaken, een grove route uitdenken en op de bonnefooi door Europa reizen. Ik kijk er zó naar uit. Hopelijk kunnen The Mister en ik eind juli zonder al teveel coronamaatregelen er even tussenuit, op road trip door Europa!

5. Do the Grapevine
Geheel in de lijn van onze reis: Wijngaarden bezoeken, het gevoel hebben dicht bij de bron, een wijnplant, te zijn. Ruiken, voelen, aanraken, het terroir proeven, ervaren. Met de wijnmaker spreken. Nog net niet rijpe zure druifjes plukken en in mijn mond steken. Wijnproeverij óp de locatie waar die daadwerkelijke wijn wordt gemaakt. Zucht. Nog even geduld.

6. Work that ass
Naar de sportschool gaan. Ahum, zei ik dit écht? Ach ja, die oefeningetjes van me op mijn matje thuis gaan best goed. Maar ik ben toch actiever, productiever, sneller en beter aan het werk voor mijn fysiek gestel wanneer er andere mensen zijn waarvoor ik me zou schamen als ik op mijn telefoon lig te scrollen. Dus ja: ik mis mezelf in het zweet werken in de gym.

7. Fietsen in een groep
In een groot peloton rijden. Mijn racefiets is beschamend weinig gebruikt sinds lockdown nummer 2. Simpelweg omdat ik erg druk ben geweest met het schrijven van nieuwe content voor mijn cursussen, het selecteren van wijnen, het geven van online wijnlessen enzovoorts. Een tweede reden is het koude, natte voorjaar en een derde reden is dat alleen fietsen gewoon minder leuk is als samen. Of nog beter: met een groepje. Ik kan niet wachten tot ik weer in een (klein) peloton een rondje mag koersen, lekker uit de wind gehouden worden door wat sterke mannen- of vrouwenschouders. Summer, bring it on!

8. Een dagje wellness
Naar de sauna, een (buiten)zwembad of een spa. Eigenlijk hou ik er niet intens van, maar nu het al tijden niet meer kan én ik zowel fysiek als mentaal best moe ben, lijkt het me heerlijk om een dagje alleen of met een goede vriendin verwend te worden in een spa. Boekje mee, massage reserveren, bubbelen in het bubbelbad en puffen in een Zweedse sauna. Lijkt me heerlijk.

9. Cultuur
Een concert, event, theatervoorstelling of anders cultureels meemaken. Het Vivaldi strijkconcert waar ik kaarten voor heb is inmiddels drie(!) keer verzet. Nu naar oktober. Ik mag toch hópen dat het doorgaat en ik kijk ernaar uit. Ook een simpele bios op een rainy day of een fijn intiem klein cabaret. Koningsdag en Bevrijdingsfestivals mogen ook wel wat uitbundiger dan de editie van 2020 én 2021. Ik kijk ernaar uit. In oktober heb ik ook mijn eerste festival ooit gepland staan. Ja, echt. Ik ben nu eenmaal niet zo’n festivalganger, maar overgehaald door een vriendin. Let’s see first. Of het überhaupt doorgaat.

10. Vincent, Rembrandt en Johannes, here I come!
Naar een museum gaan. Ik had een museumkaart. Mijn museumkaart huilde het afgelopen jaar in mijn portemonnee. Ook al ben ik het type ‘snel erin snel eruit’ als het om museumbezoeken gaat én begrijp ik niet alle vormen van kunst direct, ik hou er wél van om me te verwonderen. En om in een museum rond te lopen. Het geeft me een speciaal, zeer grown up gevoel. Waar kijk jij het meest naar uit?

Reageer onder mijn post op Instagram waar jij naar uitkijkt te ondernemen, zien, doen, ervaren, voelen wanneer ‘alles weer is zoals het altijd was’.

You Might Also Like